Cselezd ki a netes csalókat!

Cselezd ki a netes csalókat!
SSL tanúsítvány, 3D Secure kód és társaik: segítünk eligazodni.

A bankkártyádat gyakran használhatod még internetes vásárlások alkalmával is, ebben az esetben az adott terméket online veszed meg és annak az ellenértékét az adott webáruház felületén a bankkártyád adatainak megadását követően egyenlíted ki. Egyszerű, ugye?

Ha kártyával vásárolsz a neten, akkor is érdemes észnél lenned, mutatjuk a legfontosabbakat!

  • Kizárólag olyan weboldalon vásárolj, ami biztonságos. Hogyan tudod ezt ellenőrizni? Figyelj a weboldal felépítésére, a gyanúsan alacsony árakra, a weboldal nyelvezetére. Ha sok a magyartalan szöveg, gyanúsan olcsóbban találsz meg ott egy terméket mint bárhol máshol, akkor jól teszed, ha nem onnan szerzed be, amit szeretnél.
  • A biztonságos weboldal legegyszerűbb jellemzője a címsorban található zöld lakat, amely az oldal biztonsági tanúsítványának – az SSL tanúsítvány – meglétét jelzi.
  • Internetes vásárlás esetén fontos a 3D Secure – biztonsági kód – igénybevétele. Ebben az esetben a bankkártyás fizetés jóváhagyása után a bankod oldalára irányítanak át. Ezzel egy időben egy biztonsági kódot kapsz, amit meg kell adnod az átirányított felületen.
  • A K&H lehetőséget biztosít az internetes vásárlások esetében is a vásárlási limit beállítására, ezzel pedig sok kellementlenségtől kímélheted meg magad, ha elveszted a kártyád vagy ellopják azt.
  • Az is fontos, hogy a kártyád adatait internetes felületen ne mentsd el, hiszen így könnyebben tudnak visszaélni az adataiddal.

teszteld a digitális érettséged!

legjobb védekezés a tudás! teszteld digitális érettséged!

Tudod, hogy mennyire biztonságos jelszavakat használsz?
Szoktál a Facebookra vagy Instára posztolni nyilvános wifi hálózatról?

Mindannyian sok helyről és sok eszközről használjuk az internetet. Tehetjük ezt nagy odafigyeléssel saját digitális biztonságunk érdekében, de ehhez ismeret és odafigyelés is szükséges. Töltsd ki tesztünket és nézd meg, mennyire mozogsz biztonságosan a digitális világban!

játszom