K&H-s appok: okék! De legyetek óvatosak!

K&H-s appok: okék! De legyetek óvatosak!
Appot a hivatalos applikációboltból! Mutatjuk, miért fontos ezt a szabályt betartanod!

Itt egy sokatmondó példa, arra, hogy mennyire a mindennapok része az okostelefon és a rajta sok-sok alkalmazás:

  • A múlt év utolsó negyedévében a Google-áruházában (Google Play) közel 2,6 millió appot kínáltak, ezzel a dobogó legfelső szintjén volt. Mögötte az Apple alkalmazásboltja (Apple Store) állt több mint 1,8 millió appal, majd a microsoftos Windows-boltban majdnem 700 ezer alkalmazás volt elérhető. A trónkövetelő pedig az Amazon pedig közel 500 ezer appjával.

Tehát rengeteg alkalmazást érhetsz el, de nagyon fontos az óvatosság. Kizárólag a hivatalos forrásokból, vagyis az említett „applikációboltokból” tölts le vagy vásárolj appot.

Óvatosan az ismeretlen helyről érkező appokkal!

Vigyázz! Az okostelefonokon ki lehet kapcsolni a védelmet, ebben az esetben ismeretlen, rizikós helyekről is jöhetnek alkalmazások, ezt pedig tanácsos elkerülnöd. Az ismeretlen helyekről letöltött appok kártevőkkel, vírusokkal, adathalász megoldásokkal szórhatják tele a telefonodat. A hivatalos áruházak (Google Play, Apple Store stb.) ellenőrei persze mindig nézik a hivatalos, kínálatban lévő alkalmazásokat, szükség esetén pedig lépnek. 2019-ben még így is 18 alkalmazást dobtak ki az Apple áruházából, a Google boltjából pedig 172 appot penderítettek ki.

Na de most jöjjön a lényeg! Ma már az okostelefonokon is könnyedén tudsz bankolni az alkalmazások segítségével. A K&H is kifejlesztette a saját appjait. Ezek a következők:

  • K&H Mobilbank
  • K&H Mobiltárca
  • K&H Electra24

Ezek segítségével a legtöbb banki tranzakciót végrehajthatod, legyen szó az egyenleged lekérdezéséről, vásárlásról okostelefonnal vagy éppen egy átutalásotokról.

Appot a hivatalos áruházból!

Ezeket az appokat a már említett hivatalos áruházakból – Google Play, Apple Store – töltsd le. Ezek ugyanis biztonságosak. Természetesen a K&H nonstop figyeli, nehogy megjelenjen egy hamis applikáció a neten, de nem teljesen elképzelhetetlen, hogy bűnözők megpróbálnak hamis applikáció használatára rávenni. A biztonságod érdekében annyit kell tenned, hogy a hivatalos applikációboltból töltöd le az alkalmazásokat. (K&H Mobilbank, K&H Mobiltárca, K&H Electra24). Nem véletlenül, hogy a hivatalos alkalmazásboltok használatának ösztönzésére a K&H a saját honlapjáról is az adott appboltokba terel. Az alkalmazásáruházakban a „K&H” kulcsszóra kell keresned. Ugyancsak fontos, hogy a különböző alkalmazások mindig legyenek naprakészek, azaz a frissítéseket töltsd le, ha megjelentek az újak. A biztonság érdekében legyen a telefonodon jelkód (képernyőzáró jelkód), PIN kód vagy egyéb védelem, amely meggátolja, hogy olyan használja a telefont, akinek nem kellene. Emellett érdemes egy megbízható okostelefonos védelmi programot is beszerezned a biztonság érdekében.

teszteld a digitális érettséged!

legjobb védekezés a tudás! teszteld digitális érettséged!

Tudod, hogy mennyire biztonságos jelszavakat használsz?
Szoktál a Facebookra vagy Instára posztolni nyilvános wifi hálózatról?

Mindannyian sok helyről és sok eszközről használjuk az internetet. Tehetjük ezt nagy odafigyeléssel saját digitális biztonságunk érdekében, de ehhez ismeret és odafigyelés is szükséges. Töltsd ki tesztünket és nézd meg, mennyire mozogsz biztonságosan a digitális világban!

játszom